Clippers PL

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Clippers PL

Banana Cotta Strawberry Cake: ciasto bez pieczenia – atrakcja każdego stolika kawowego

  • ZMaria Dershauer

    Blisko

Czy lubisz włoską panna cotta? Pokażemy Ci, jak łatwo zrobić ciasto bez pieczenia w zależności od rodzaju deseru.

Włosi po prostu wiedzą, jak wyczarować pyszne desery: od tiramisu, przez bułkę gelato po panna cotta, włoskie desery są znane i lubiane na całym świecie. Jeśli nie zrobiłeś własnej panna cotta, ten przepis na ciasto jest w porządku. Ponieważ zamieniamy mały klasyk w dużą bułkę. Trochę sernika bez pieczenia przypomina nam: chrupiącą bazę biszkoptową, kremowe nadzienie i owocową polewę z truskawek. To jest wizualnie i pod względem smaku Ciasta Panna Cotta Tylko trafienie. Przygotowanie wcale nie jest trudne. Musisz tylko uzbroić się w cierpliwość, aż ciasto ostygnie w lodówce. Spróbuj!

Również pyszne: Upiecz klasyczne danie z różnicą: tak działa ciasto z kretem na blasze.

Przepis na ciasto Panna Cotta: Składniki

Do przygotowania na tortownicy (24 cm) potrzebne są:

  • 175 gm patrix
  • 125g masła
  • 1 łyżeczka agar-agar (zamiast 6 płatów żelatyny)
  • 400 ml mleka
  • 600 gramów bitej śmietany
  • Pół wieku wanilii
  • 50g cukru
  • 300 g truskawek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 5 gramów agaru

Piec również: Szwedzkie ciasto migdałowe: jak zrobić pyszne ciasto jak ciasto z IKEA.

Nie chcesz przegapić więcej przepisów i wskazówek?

Wszystko, co dotyczy gotowania i pieczenia, jest dostępne na naszej stałej stronie Przepisy biuletynu.

Ciasto bananowo-cotta z truskawkami: tak to działa

  1. na ziemi Ciastka włóż do woreczka do zamrażarki i rozkrusz wałkiem. Rozpuść masło i wymieszaj je z okruchami biszkoptów.
  2. Wyłóż sprężynę tacy papierem do pieczenia. Rozłóż okruchy biszkoptów na dnie i mocno dociśnij.
  3. Do śmietany Agar-agar miesza się z niewielką ilością mleka. Resztę mleka i 300 gramów śmietanki wlej do rondla.
  4. Przetnij wanilię wzdłuż i zeskrob miąższ. Dodaj miąższ waniliowy, róg, cukier i agar-agar do mieszanki mleka i śmietanki, doprowadzaj wszystko do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Następnie wyjmij laskę wanilii.
  5. Śmietanę wstawić na zimno na około godzinę, od czasu do czasu mieszając.
  6. Do polewy Truskawki kroimy na małe kawałki. W rondelku wymieszaj truskawki z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, a następnie zetrzyj.
  7. Wymieszaj agar-agar z łyżeczką zimnej wody i dodaj do puree truskawkowego. Dusić ponownie przez około dwie minuty i lekko ostudzić.
  8. Ubij resztę śmietany, aż się zestali. Śmietanę z lodówki wymieszać z bitą śmietaną.
  9. Rozprowadź krem ​​na spodzie biszkoptu i równomiernie rozprowadź. Następnie rozprowadź sos truskawkowy na cieście panna cotta i włóż do lodówki do momentu podania, ale najlepiej na co najmniej 3 godziny.
READ  Żegluga - Rostock - CI4 na szlaku śródziemnomorskim - gospodarka

Piec szybko: Brownie czekoladowe: o tym marzą eksperci.

Najsłynniejsze klasyki ciast i tortowe sny

Najsłynniejsze klasyki ciast i tortowe sny

Lista rankingowa: © Imago