Przepis na hot doga marchewkowego
Udowadniają to wegańskie hot dogi: grillowanie bez mięsa może być bardzo smaczne! Hot dogi marchewkowe przyspieszają bicie serca wegetarian i są niskokaloryczne, a także dobrze smakują osobom jedzącym mięso. Tutaj wyjaśniamy, jak to działa.
łatwo
Klasyfikacja: 4,5
wegetariański
Przekąski, przekąski
letnie przepisy
€ € €
Składniki warzyw na hot dogi
dla 4 porcje
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżeczka płynnej przyprawy do dymu (płynny dym)
- 4 marchewki (ok. 100g każda)
- 2 pikle
- 4 bułki do hot dogów
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- 100 g kapusty kiszonej (z puszki)
- 4 łyżki smażonej cebuli
Przygotować
- W misce wymieszaj olej, sos sojowy, ocet i płynny dym. Marchewki obrać, pozostawiając część zieloną, włożyć do woreczka z marynatą, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażarki na co najmniej 36 godzin. Następnie pozwól marchewkom rozpuścić się w marynacie na noc.
- Ogórka pokroić w cienkie plasterki. Pokrój ciasto na plasterki. W misce wymieszaj musztardę i ketchup. Umieść marchewki na grillu i grilluj do całkowitego odwrócenia, około 5 minut. Na krótko połóż pokrojoną stronę chleba na grillu i obsmaż, aż będzie chrupiąca.
- Połówki chleba posmarować keczupem i musztardą. Umieść plasterki ogórka na dolnej połowie. Na wierzchu posmarować kiszoną kapustą, na wierzchu ułożyć marchewki i podawać posypane smażoną cebulką.
Informacje o wartości energetycznej i wartości odżywczej przepisu
Na każdy posiłek | |
---|---|
energia | 607 kJ 145 kalorii |
Tłuszcz | 8,0 g |
węglowodany | 12,0 g |
białko | 4,0 gramy |